Baseball bez hranic opět boural bariéry

16.06.2003 00:00

Baseballové hřiště v Liberci - Františkově zaplnili v sobotu 14.6.2003 dvě stovky účastníků ojedinělé soutěže "BASEBALLU BEZ HRANIC". Je to již po šesté, kdy mezi sebou na hřišti měří síly družstva složená ze zdravých a handicapovaných soutěžících. Letos poprvé měli baseballový míček odpalovat i zahraniční účastníci. Pozvání na turnaj přijala družstva z Francie, Německa a Polska. Francouzi a Poláci se na poslední chvíli pro nemoc omluvili. Jediná zahraniční výprava z Německa, měla také smůlu. V sobotu ráno, již na českém území naboural do jejich mikrobusu osobní automobil. Jedna z členek výpravy musela být převezena do nemocnice . Ostatní, otřeseni událostí, byli odvezeni zpět do Německa.

Na hřišti mezi sebou nakonec zabojovaly čtyři týmy z Liberce. Zápolení integrovaných zpestřil program, ve kterém se vystřídali parašutisté, skokani na trampolíně, manekýnky, psovodi se šermíři a dva taneční soubory. Živou hudbou příjemnou sportovní náladu podporovala skupina Volupsije a slovem provázel Petr Kumfe.

Akci pořádala Nadace SYNER a agentura Inzertpress s.r.o. pro Mezinárodní centrum Universum o.p.s. a Sdužení Czech Handicap. Záštitu nad soutěží, která se snaží o tradici přijal primátor města Liberce Jiří Kittner. Poděkování patří sponzorům Investorsko inženýrské a.s. (pozn. kde myšlenka uskutečnění soutěže vznikla), firmě SYNER, s.r.o., Soare Sekt, Beco engineering, Mc Donald, Algida Jičín.

Výsledné pořadí týmů:

·         1. MEZINÁRODNÍ CENTRUM UNIVERSIUM (tým Investorsko inženýrské a.s.)

·         2. SPEC.ŠKOLA PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ (tým Beco engineering)

·         3. SDRUŽENÍ CZECH HANDICAP (tým SYNER, s.r.o.)

·         4. DŮM DOKTORA JEDLIČKY (tým Soaré Sekt)