Baseball překoná hranici již po osmé

08.06.2005 00:00

Již osmý ročník her Baseball bez hranic propukne v sobotu 11. června 2005 ve sportovním areálu Gymnázia a Střední pedagogické školy v Jeronýmově ulici v Liberci. Toto sportovní klání pořádá pro Mezinárodní Centrum UNIVERSIUM o.p.s., Jedličkův ústav a Sdružení CZECH HANDICAP agentura Inzert Press s.r.o., ve spolupráci se společnostmi Investorsko inženýrská a.s, Nadací Syner a dalšími partnery.

Od počátku svého vzniku se Nadace Syner snaží zlepšit a zpříjemnit život nejen handicapovaným spoluobčanům. "Soutěž Baseball bez hranic je jednou z několika pravidelně se opakujících akcí, které podporujeme," říká Iva Urbanová, zástupkyně Nadace Syner a dodává: "Jsme si vědomi toho, že podobné soutěže opravdu dokáží překonat pomyslnou hranici mezi zdravými a handicapovanými soutěžícími."

"Letos je to již osmý ročník této skvělé akce. Když jsme se sešli poprvé, věděli jsme, že to nebude naposledy. Nikdo z nás ale netušil, že vzniká sportovní tradice. Baseball je sport, který v Čechách dosud není tolik rozšířený. O to více nás těší, že si ho v sobotu tady v Liberci budou moci zahrát i handicapované děti. Chceme jim dát možnost alespoň na chvíli zapomenout na to, že něco nemůžou a demonstrovat tak okolí možnosti, které baseball a sport obecně dětem nabízí," řekl Petr Kupf, předseda představenstva generálního partnera akce, společnosti Investorsko inženýrská a. s.

Hry jsou jediné svého druhu v České republice a zúčastní se jich i zahraniční týmy. Na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program, v případě nepříznivého počasí se turnaj přesune do budovy Kolosea v Liberci Pavlovicích.