Bílí Tygři a Nadace SYNER podpořili slabozraké a nevidomé - Liberecký deník

16.10.2008 00:00

Liberec - Mezinárodní Den bílé hole byl ustanoven na 15. října v roce 1964 v New Yorku na zasedání „Světové rady pro blaho slepců“.

I proto během zápasu se Spartou, den před tímto datem, vyvrcholila akce hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, která si kladla za účel upozornit na problémy zrakově postižených. Hokejový útočník Jan Víšek předal o přestávce utkání se Spartou zástupcům Tyfloservisu a TyfloCentra, dceřiných společností Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, šek na 50 000 Kč a tandemové kolo od klubu Bílí Tygři Liberec a Nadace SYNER. Toto kolo v hodnotě 35 000 Kč, které umožní klientům výše zmíněných organizací aktivně sportovat, přivezli vzápětí ukázat na ledovou plochu maskoti hokejového klubu.

Již během play off 2008 se ukázalo, že bílá barva dokáže spojit tisíce lidí.

A právě proto se hokejový klub rozhodl se začátkem této sezóny zahájit podporu nevidomých a slabozrakých, do které zapojil jak své hráče, tak i fanoušky.

Hráči si vyzkoušeli, jaké je to pohybovat se v centru města bez zraku za pomoci slepecké hole, fanoušci pak mohli svou podporu vyjádřit pomocí finančního daru do kasiček v areálu Tipsport areny.

Region - Severní Čechy