Cenu získala nejen nadace, ale také firma

11.04.2005 00:00

V pořadí již dvanáctý benefiční koncert uspořádalo liberecké Mezinárodní centrum Universium jako poděkování těm jednotlivcům, firmám a institucím, kteří v roce 2004 mysleli na všechny, jimž příroda ze zdravotního hlediska nedopřála vše. Za uplynulé ročníky bylo rozdáno na devadesát cen lidství a jedenáctka cen humanity. Symbolická ocenění humanity byla z keramiky a vytvořená v dílně Universia handicapovanými a nesla se v podobě stromu života. Letos byly uděleny dvě ceny humanity za rok 2004 a to libereckému úřadu práce a za podporu dopravy handicapovaných občanů Liberecka firmě SYNER, s.r.o, když za stavební společnost převzala ocenění Iva Urbanová, která vedle toho získala i cenu lidství pro Nadaci SYNER.

Benefiční koncert měl neopakovatelnou atmosféru, protože se v sále sešli jak dárci, tak obdarovaní, kterým odpoledne postupně zpříjemňovali Iveta Bartošová, Standa Hložek, kouzelník Pavel Kožíšek, Jitka Zelenková a další umělci. Programem již tradičně provázel Eduard Hrubeš, letos poprvé s partnerkou Janou Rychterovou, která mimo jiné zaujala vlastní skladbou nazvanou Kandidátka žloutkových věd.