Děti mezi tygry

19.12.2005 00:00

Už samotný začátek předvánočního odpoledne byl pro děti z Dětského domova Jablonné v Podještědí velkým překvapením. Přímo před jeho vchod přijel autobus, kterým jezdí hráči Bílí Tygři Liberec na svá utkání. To ale ještě netušily, co vše je čeká.

Vánočně vyzdobený ČS Club Tipsport areny, rozsvícený stromeček, koledy či linoucí se vůně cukroví na stolech umocnila atmosféru a dala dětem najevo, že jen a jen jim patří tato oslava. Krátce nato přítomné děti přivítala Eva Syrovátková, představitelka Nadace SYNER, která spolu s extraligovým týmem oslavu pořádala. Hráči BT Liberec letos nakoupili dětem dárky za šestadvacet tisíc. Ty si na oplátku přichystaly pro své hostitele malé překvapení, některé recitovaly básničky, jiné zazpívaly, objevilo se dokonce vystoupení mažoretky.

Vrcholem odpoledne bylo pro děti bezesporu rozdávání dárků, kterého se Eva Syrovátková společně s kapitánem tygrů ujala.

„Za nadaci jsme kromě dárků dětem koupili i praktické věci do kuchyně jako kakao, čokoládu, sušenky, ale i laskominy, které k Vánocům a Novému roku patří,“ říká Syrovátková. Přestože si děti o dárek napsaly, až do poslední chvíle nevěděly, co dostanou. S postupem času z nich opadl ostych, odhodily zábrany a začaly si s hokejisty povídat, jako kdyby se kamarádily odjakživa. Nakonec se rozloučili se slovy, že se určitě nevidí naposledy, s přáním hodně štěstí, zdraví, lásky a spokojenosti do nového roku.

Nadílky dárků se ujala Eva Syrvátková i jednička v liberecké brance Milan Hnilička