Děti rozdávaly radost

04.05.2005 00:00

Letošní oslava Dne matek začala v českodubském Domově důchodců již ve středu 4. května. Po desáté hodině čekalo v místní knihovně na padesát seniorů, kteří netrpělivě vyhlíželi zástupkyni Nadace Syner Ivu Urbanovou a doprovod dětí z liberecké MŠ Korálek.

"Do českodubského Domova důchodců jezdíme pravidelně a rádi. Pokaždé, když ho navštívíme, vidím na tvářích seniorů radost," říká Iva Urbanová. Děti měly připravené pásmo písniček, říkanek, básniček a scének. Podle slov ředitelky MŠ Korálek nebylo jednoduché, připravit se na toto vystoupení, přesto děti zvládly zcela nový program, který sklidil zasloužený úspěch.

Anna Pešinová (86) si nemůže vystoupení dětí vynachválit: "Jsem tu teprve jeden rok, ale pokaždé se nemůžu dočkat, s čím novým nadace přijede." Na konci programu dostaly všechny přítomné babičky kytičku a malý dárek.

V Domově důchodců v Českém Dubu žije 125 klientů, z toho dvě třetiny počtu tvoří ženy. Podle slov ředitele domova Jiřího Zlámala, patří tato setkání s Nadací Syner k velmi dojemným.