Děti ze školek předvedly, co už umějí Liberecký deník

19.02.2008 00:00

Liberec - Co všechno lze už nejmenší děti z mateřských školek naučit a co všechno lze s nimi ve školkách dělat - to je jeden z cílů soutěže tvořivosti, nazvané Mateřinka.

V sobotu se konal už jedenáctý ročník přehlídky. Tentokrát se klání nejmenších dětí přestěhovalo z libereckého Naivního divadla do zdejší Základní umělecké školy ve Frýdlantské ulici.Jak uvedli pořadatelé přehlídky již dříve, na jejich Mateřinku jezdí učitelky i z jiných regionů, aby se zde i inspirovaly, to znamená našly něco, co pak použijí ve své školce.

Klání podpořila Nadace SYNER

Do sobotní soutěže Mateřinky se přihlásilo šestnáct dětských souborů.

„Nové prostory se líbily a zatím mám příznivé ohlasy i od účinkujících, ale také od rodičů,“ potvrdila za organizátory ředitelka liberecké Mateřské školy Korálek Vladimíra Jurigová.

Děti z Korálku představily hned v úvodu pásmo básniček, tance, zpěvu, inspirovaných pohádkovými večerníčky.

Celorepubliková soutěž Mateřinek proběhne v květnu letošního roku.

Přehlídku už poněkolikáté podpořila Nadace SYNER.

„Podporu Nadace SYNER jsem slíbila i do dalších ročníků. Je pravda, že na přehlídku Mateřinka chodíme moc rády