Dětské domovy se těší na Jágra i dar

23.08.2005 00:00

Neobvyklý dárek přichystala Nadace Syner sedmi dětským domovům z Libereckého kraje. "V rámci benefiční akce pořádané HC Bílí Tygři a SYNER, s.r.o., kterou je v sobotu 27.srpna hokejové utkání mezi Mistry světa 2005 a bronzovými Bílými Tygry jsme pozvali sedm dětských domovů libereckého regionu na samotný zápas, ale také proto, abychom každému z nich předali šek v hodnotě 70 tisíc korun na nákup pro ně potřebných věcí," říká představitelka nadace Eva Syrovátková. Účast přijaly dětské domovy z Jablonce, Větrova na Frýdlantsku, z České Lípy, Deštné v Doksech, z Krompachu, Jablonném v Podještědí i Kojeneckého ústavu v Liberci. Finance věnované dětským domovům jsou součtem výnosu ze vstupenek benefice a z aukce dresů HC BT Liberec. Při hokejového zážitku, kterému budou kralovat jména opentlená visačkou olympionik, mistr světa a držitel Stanley Cupu se diváci tváří v tvář mohou potkat s Jiřím Šlégrem, Robertem Reichlem, Davidem Výborným, Františkem Koberlem, Martinem Ručinským a dalšími. Ze strany Bílých Tygrů vedle dalších figurují jména Milan Hnilička a Jiří Fischer. Tajemstvím už přestalo být i to, že o účasti na benefici vážně uvažuje šestinásobný vítěz Zlaté hokejky Jaromír Jágr.

"Sedm dětských domovů, kterým poskytneme vstupenky i občerstvení převezme každý šek po sedmdesáti tisíci korunách k nákupu potřebných věcí dle jejich uvážení. Těm domovům, které měly problémy s dopravou na sobotní akci na ni přispějeme," doplňuje Eva Syrovátková s tím, že samotné domovy přihlásily na 140 svých klientů. "Pozvání i finance přišly v ideální čas, my totiž právě v těchto dnech přebíráme pro našeho klienta cvičný byt a peníze použijeme na vybavení bytu," říká ředitel Dětského domova Dubá-Deštná Miroslav Zajíc. Pozvánku a dar ocenil i ředitel jabloneckého domova Jiří Hána, když v telefonu s Nadací Syner uvedl: "Udělali jste nám nesmírnou radost a co můžeme udělat na oplátku pro vás?" K tomu Eva Syrovátková říká: "Už tohle ocenění je motivací k tomu, abychom potřebným v regionu v rámci možností dělali společně radost." Receptem na dlouhověkost je podle paní Luthererové cvičení a pohyb na čerstvém vzduchu. Českodubský vzduch zřejmě babičkám a dědečkům v Domově důchodců svědčí, jak prozradil ředitel Jiří Zlámal, chystají letos ještě jednu oslavu úctyhodného věku. „Na podzim budeme gratulovat další naší obyvatelce, která oslaví sté kulatiny.“