Hasiči z Hřenska a Litoměřická diecéze přivítali pomoc od Nadace SYNER

25.03.2003 00:00

Nadace SYNER z Liberce nezapomněla ani letos na spoluobčany, kteří byli v létě loňského roku postiženi ničivými povodněmi.

V úterý 25.3.2003 v ranních hodinách vyjel z Liberce nákladní automobil naložený nadačním darem - obuví. Náklad nejprve dorazil do Hřenska. Na obecním úřadě byl příjezd zástupců nadace již očekáván vedením obce a dobrovolnými hasiči. Pro občany postižené povodní byla předána obuv vycházková, sportovní, pracovní a společenská. Nadační dar přivítali i místní hasiči, kterým podle slov vedoucí obecního úřadu paní Antonové, srpnová povodeň zničila všechny zásoby.

Ihned po předání daru auto zamířilo na Litoměřicko. Zde byla obuv předána zástupcům Diecézní charity Litoměřice. Ti boty rozdají povodní postiženým občanům z kraje. Ředitelka zdejší diecézní charity Růžena Kafková, poděkovala za obuv, která bude v těchto dnech, kdy zimu střídá jaro, mezi sociálně slabými a povodní postiženými občany, velmi vítána. Na diecézi upozornil nadaci Červený kříž v Liberci, jehož zástupci ocenili výbornou spolupráci diecéze s občany v době povodní.

Celkem Nadace SYNER rozdala v jediný den nadační dary v hodnotě cca 700 tisíc korun.

Přestože od loňských povodní uplynulo téměř tři čtvrtě roku, je pomoc, především v těchto nejpostiženějších oblastech, stále vítána.