Hokej se dětem líbí

01.03.2006 00:00

„Dovolte mi, abych Vám ještě jednou poděkoval za pozvání na zápas Bílých Tygrů, kterého jsme se mohli zúčastnit. Poděkování patří pochopitelně všem, kteří se o to zasloužili. Návštěva se nám velmi líbila a doufáme, že ji někdy za čas budeme moci zopakovat. Jménem dětí pak přeji Bílým Tygrům co nejvíce sportovních úspěchů, i nadále zůstáváme jejich věrnými fanoušky. Mojmír Hojač, ředitel Dětského domova Semily“ stojí v jednom z děkovných dopisů, které dostává hokejový klub Bílí Tygři Liberec za projekt TYGŘI DĚTEM, který společně s Nadací SYNER pořádá.

Od začátku letošního roku mohou děti z dětských domovů (DD) shlédnout v Tipsport areně hokejové utkání ve vyhrazeném skyboxu, dopravu na zápas mají zajištěnou zvláštním autobusem a součástí návštěvy multifunkčního komplexu je i prohlídka zázemí či šatny hráčů, kam se divák běžně nedostane. Dalším příjemným překvapením je občerstvení ve skyboxu, které Nadace SYNER pro děti vždy přichystá.

A že je o projekt opravdu velký zájem, dokládá i dopis Tomáše Kahana, ředitele DD ve Frýdlantu v Čechách. Jeho dětem se hokejový zápas natolik líbil a celková atmosféra je tak nadchla, že by děti letos před play-off rády přijely znovu, normálně, mezi diváky. Stejně se k akci vyjádřil i ředitel DD v České Lípě Karel Heller, kdy jeho děti navíc každému hráči věnovaly drobný dárek a pro celé mužstvo složily básničku.