Jaro v dětském domově ve Frýdlantu v Čechách

05.05.2003 00:00

Nadace SYNER začala spolupracovat s dalším dětským domovem, tentokrát ve Frýdlantu v Čechách. Místní náhradní domov je určen pro 30 dětí ve věku od tří do osmnácti let. Nadace se bude snažit zpříjemnit prostředí, ve kterém děti žijí. Podle slov Evy Syrovátkové z Nadace SYNER se jedná o domov, kde již při prvním setkání vnímáte rodinnou pohodu a lásku dětí a jejich tet.

Nadace SYNER zatím dětem předala dary v hodnotě 30 tisíc korun. Děti dostaly stolní lampičky na své pracovní stoly, balíčky dobrot, teplákové soupravy a mikiny. Zároveň domov obdržel finanční příslib na vybavení kuchyně nerezovým nádobím a nákup zahradního nábytku.

Dětský domov ve Frýdlantu v Čechách byl založen v roce 1948. Mezi dětmi, které ve frýdlantském domově žijí, jsou i děti se sluchovým postižením. Několik jich navštěvuje speciální školu pro sluchově postižené děti v Liberci. Ostatní docházejí do škol a učilišť ve Frýdlantu.