K postiženým míří další pomoc - igenus.cz

08.08.2010 00:00

Liberec - Po Hrádku nad Nisou, kam stavební společnost SYNER poslala ještě v sobotu v podvečer nákladní auta na evakuaci občanů, směřuje technika i do dalších oblastí. "V nedalekém Bílém Kostele podpíráme několik narušených objektů, do Vítkova a Heřmanic na Frýdlantsku míří dva rypadlonakladače. Ještě dnes odpoledne do Hrádku dorazí bagr a několik lidí s lopatami, aby pomohli odstraňovat následky povodní. Jsme v kontaktu jak s krizovým štábem Libereckého kraje, tak i se starosty postižených obcí, konkrétně Raspenavy a Frýdlantu, a počítáme, že přesná forma pomoci vyplyne po opadnutí vody ještě dnes odpoledne nebo zítra," říká Ondřej Paclt, mluvčí společnosti Syner.

Nadační telefonní linka pomoci, kam budou moci povodněmi postižené rodiny směřovat žádosti o finanční pomoc, bude zřízena nejdéle do úterního rána.

Aktuální informace v otázce pomoci ze strany společnosti SYNER a její nadace najdete na www.syner.cz .