Kytička z nadace českodubským

26.04.2005 00:00

Mohlo by se zdát, že se v domovech pro seniory zastavil čas. Každoročně tento poklidný chod v dobrém naruší zástupci Nadace Syner například v květnový Den matek. V doprovodu dětí liberecké MŠ Korálek, které připravily veselý program tak maminkám, které tráví svůj seniorský život v českodubském Domově důchodců (DD) přispějí ke zpestření jednoho z dnů. "Pokaždé, když s dětmi zavítáme do českodubského Domova důchodců, přivezeme dobrou náladu a veselí, takové malé sluníčko v duši," říká za Nadaci Syner Iva Urbanová, kterou už místní důchodci pomalu oslovují jménem. " Vždyť tam jezdíme již pátý rok," směje se představitelka nadace.

"Nadace podporuje domov pravidelně a její největší přínos, vedle toho, že přiveze pozornosti, jednou sladkosti či ovoce, jindy kosmetiku je v tom, že nenechává starší spoluobčany v zapomnění," říká ředitel DD Jiří Zlámal. Letošní Den Matek v českodubském Domově důchodců se uskuteční 4. května od 10.00 hodin.