Liberecká Nadace SYNER se zaměřila také na děti v dětských domovech - Českolipský deník

27.03.2002 00:00

Česká Lípa – Pomoci dětem v dětských domovech v Deštné a v Jablonném v Podještědí se rozhodla i liberecká Nadace SYNER.

“Nadace se rozhodla darovat do několika dětských domovů Libereckého kraje finanční poukázky na nákup obuvi, pro každý domov v hodnotě 50 tisíc korun. Navíc pro děti v těchto zařízeních připravily pracovnice nadace i sladkosti. Na okrese Česká Lípa byla finanční poukázka předána v Dětském domově v Deštné u Dubé a v Jablonném v Podještědí,“ uvedla včera pro Českolipský deník Martina Poršová, tisková mluvčí nadace.

Liberecká Nadace SYNER svou pomoc směřuje na rodiny s pěstounskou péčí, dětské domovy a domovy důchodců, na podporu vzdělávacích projektů a sportovní aktivity. Podporuje například v Liberci denní stacionář pro postižené lidi. “Dětský domov v Deštné u Dubé byl dlouho stranou mimo zájem nevládních organizací, a proto jsme zaměřili svou pomoc právě sem. Podobně na tom jsou i v jiných zařízeních kraje. V Jablonném v Podještědí se naše nadace podílela pomocí na přestavbě dětského domova. Pro zvláštní školu jsme v Jablonném pořídili i speciální lavice pro jednu učebnu,“ poznamenala Martina Poršová a dodává, že Nadace SYNER zakoupila pro slabozraké děti i monitory a do jednoho školského zařízení pro hendikepované děti i rehabilitační bazén. Ředitel Dětského domova v Deštné u Dubé uvedl, že děti byly mile překvapeny z krásných dárků, které pracovnice Nadace SYNER přivezly. “Velice mile jste nás překvapili a dětem udělali obrovskou radost“, uvedl ve svém dopise ředitel domova Miroslav Zajíc.