Malá Anetka získala rehabilitační lehátko

26.04.2007 00:00

Příspěvek na zakoupení rehabilitačního lůžka, domácí vodoléčby, elektrického vozíku či na vybavení klubovny nebo uspořádání sportovní soutěže – tyto a mnohé další žádosti vyřídila v minulém měsíci Nadace SYNER, která se svou činností snaží zlepšit a zpříjemnit život handicapovaným spoluobčanům či obyvatelům domovů dětí i důchodců. „Obrací se na nás lidé z celého regionu, ale i mimo něj. Jsou to individuální žádosti a individuální problémy, se kterými se denně setkáváme,“ říká Hana Prchalová ze sekretariátu nadace.

V březnu letošního roku Nadace SYNER přispěla dalším potřebným a tato částka se přehoupla přes 360 tisíc korun. Mezi žadateli o příspěvek byli i rodiče malé Anetky. Od narození potřebuje tato roční holčička každodenní terapii na speciálním lehátku. Díky podpoře nadace mohli rodiče rehabilitační lůžko zakoupit a nyní věří, že jejich dcera bude žít aktivnějším i samostatnějším životem navzdory svému handicapu.

V nadačním „týmu“ se potkáme i s Evou Syrovátkovou a Ivou Urbanovou. Celou trojici hřejí poděkování, která od rodin i ošetřovatelů pravidelně dostávají. „Stává se, že si naší činnosti někteří rodiče natolik váží, že nás zvou i na narozeninové oslavy svých dětí k nim domů,“ dodává Prchalová.