Měsíčně přerozdělí Nadace SYNER desítky tisíc korun

10.05.2006 00:00

Již šestý rok od zahájení činnosti si letos v srpnu připíše Nadace SYNER, která se zaměřuje na podporu handicapovaných spoluobčanů, dětí i seniorů, pomáhá rodičům dětí ze střediska rané péče, vytváří zázemí pro vystoupení mateřských škol či individuálně vyřizuje jednotlivé žádosti o pomoc či příspěvek. „Měsíčně se jedná o desetitisíce korun, kterými pomáháme lidem v našem okolí,“ říká Iva Urbanová, představitelka Nadace SYNER, která se společně s Evou Syrovátkovou každou chvíli setkává s novým životním příběhem. Jedná se o stovky lidských osudů, do kterých obě reprezentantky zasáhly a které ovlivnily.

U individuálních potřeb se nadace zpravidla setkává jak s žádostmi o pomůcky k rehabilitaci či k usnadnění života, tak i o příspěvek na zdravotní pobyt či uhrazení nákladů na akce nejrůznějšího druhu. Konkrétně v dubnu 2006 Nadace SYNER přispěla na tyto a další částkou přes 140 tisíc korun.

Ve svém kalendáři má Nadace SYNER vyhrazené místo i pro pořádané společenské, sportovní či kulturní setkání. Mezi pravidelné projekty patří i tradiční květnová oslava Dne matek se seniory českodubského Domova důchodců, ta letošní se konala ve středu 10. května.

Ivě Urbanové se stejně jako babičkám a dědečkům představení líbilo

Blahopřát přišlo sedmatřicet dětí

Součástí vystoupení dětí z mateřinky Korálek byla básnička o ptáčcích

Tanec nemohl chybět