Nadace pomohla rodině, kterou voda připravila o vybavení domu

08.11.2007 00:00

Liberecká Nadace SYNER za dobu svého působení pomohla stovkám potřebných. Mezi poslední patří mladá rodina z Oldřichova na Hranicích, jejíž sen o vlastním bydlení se stal nepříjemnou zkušeností na celý život. Když se v létě letošního roku nastěhovala do poděděného domu v havarijním stavu a začala s jeho postupnou rekonstrukcí, přišla velká voda a sen rozprášila. Rodina obývala jednu společnou místnost a voda s bahnem zničila veškeré vybavení uskladněné v přízemních místnostech.

Dobrovolní hasiči likvidovali škody a snažili se zachránit, co se dalo. Pomocnou ruku podala i obec, která pomohla s odstraněním škod. V neposlední řadě se zapojila i Nadace SYNER, která rodině zajistila kuchyňskou linku včetně vybavení, nábytek i oblečení.

V minulém měsíci Nadace SYNER také přispěla individuálním žadatelům na zakoupení elektrických vozíků, kompenzačních pomůcek, léků a klubu seniorů na Vánoční zájezd.