Nadace s Bílými Tygry splnila vytoužená přání

13.12.2006 00:00

Dostat vánoční dárek přímo z rukou jednoho z hokejistů Bílých Tygrů či představitelky Nadace SYNER Evy Syrovátkové nebyl sen, ale skutečnost. Nadace společně s hokejisty HC BT Liberec totiž pozvala k vánočnímu stromku do Tipsport areny všechny děti českolipského dětského domova. „Akci nepořádáme poprvé, jenom domovy se střídají, aby se dostalo na všechny v rámci Libereckého kraje,“ říká za nadaci Eva Syrovátková a popisuje průběh: „Děti si vždy napíší tři přání a mají jistotu, že alespoň jedno pod stromečkem najdou. Dárky kupujeme jak nadace, tak hokejisté. Rozdáváme je společně a pro děti je samozřejmě zážitkem, že sedí u jednoho stolu třeba s útočníkem Václavem Novákem.“

Současného kapitána Stanislava Procházku zase nadchlo, že děti kromě dvou písní, které si nacvičily, složily i básničku o libereckých hokejistech a o tom, jak jim drží palce. „To je tak prima, že básničku snad budu klukům před každým zápasem předčítat v šatně,“ uvedl Procházka. Nadílku korunovalo společné foto.