Nadace s dětmi z Korálku nadělovala v Českém Dubu

12.12.2007 00:00

Nejhezčí svátky v roce si společně s Nadací SYNER a libereckou mateřinkou Korálek již po sedmé společně připomněli obyvatelé českodubského Domova důchodců. „Je až dojemné, když se babičky a staroušci v prosinci ptají, kdyže zase přijedou děti z Korálku a paní Iva Urbanová z nadace,“ říká ředitel DD Český Dub Radim Pochop a vysoce oceňuje, že pravidelné setkávání zde žijící generace s nastupující je jedním z pevných bodů života těch, kteří mnohdy již žijí jenom vzpomínkami a vnímají z přítomnosti už jen ty hezké střípky. „Pro mne osobně je každá návštěva nejen dokladem, že práce nadace je užitečná, ale od mnoha zdejších obyvatel vyslechnu, jak se jim daří, od personálu domova zase, jak se mění některé způsoby péče a podobně, „ doplňuje Iva Urbanová, která za nadaci nikdy nepřijede s prázdnou a díky pravidelnému kontaktu několikrát do roka dokáže podpořit i materiálně a finančně potřeby jednotlivců i domova.

Stejně jako v minulých letech děti z mateřinky vyrobily dárky, nadace přivezla kosmetické balíčky a vylepšila den mnoha laskominami.