Nadace SYNER nadělovala reflexní vestičky v Berouně

15.10.2004 00:00

I berounské děti se budou na ulicích cítit bezpečněji. Nadace SYNER včera rozdávala reflexní vestičky dětem místních mateřských škol a prvňáčkům. Ty budou nyní při svých cestách po městě používat svítivě žluté vestičky s reflexními pruhy tak jako děti z Liberecka.
Město Beroun je první městem ve středních Čechách, které se do této preventivní akce na poli nehodovosti pustilo. "Již delší dobu jsem přemýšlel, jak přispět ke zlepšení bezpečnostní situace chodců, zejména pak dětí v našem městě. Někde využívají stojících plechových policistů, mě ale více zaujal projekt reflexních vestiček, který vznikl v Liberci" uvedl starosta Berouna, Jiří Besser.Nadace SYNER rozdělila v Berouně celkem 132 vestiček. Po čtyřech vestičkách dostaly všechny třídy mateřských škol a první třídy základních škol. Dále pak vestičky putovaly do Speciální mateřské školy a do Speciální školy Beroun.
V rámci celého projektu rozdala Nadace SYNER již 1.024 reflexních vestiček dětem ze 109 mateřských a základních škol. Prvním městem, kde se tento projekt úspěšně realizoval je právě Liberec. Zde se v květnu letošního roku rozdalo více než 500 vestiček. Dalších zhruba 300 kusů jich je připraveno k předání dětem z dalších českých měst.