Nadace Syner pěstounům - Právo

15.11.2002 00:00

Smržovka - Pěstounské rodině Tokárových ze Smržovky na Jablonecku nyní pomohla liberecká Nadace SYNER s ošacením a obutím nemalé rodiny. Jak Právu sdělila mluvčí Nadace SYNER Martina Poršová, starají se manželé Tokárovi nejenom o své tři vlastní děti, ale ještě devět nevlastních, které si vzali z dětských domovů po celé České republice.

“Rodina dostala osobní dárky, sladkosti a ovoce pro děti a ještě jim pomůžeme s vybavením domácnosti. Zároveň Tokárovi přijali pozvání na odpolední posezení v paláci SYNER, které zpříjemnilo všední dny všem zúčastněným,“ upřesnila Poršová. Nadace SYNER už dva roky pomáhá pěstounským rodinám Libereckého kraje. Rodiny podporuje nejen individuálními dary, ale i financováním setkání pěstounských rodin.

“Nadace SYNER bude letos již podruhé pořádat Mikulášské posezení pěstounských rodin. Setkání se uskuteční 8. Prosince 2002 v sále Universia v Liberci.Program pro 150 dětí a jejich rodiče v těchto dnech pečlivě připravuje herec Martin Dejdar,“ uzavřela Poršová.