Nadace SYNER podpořila Jana Pavlů

02.03.2006 00:00

Návštěvníky liberecké Tipsport areny čeká v neděli 5.března před hokejovým utkáním velkolepý obrázek solidarity. Zorganizovala ho s partnery Nadace SYNER a je určen Honzovi Pavlů (27). Ten v doprovodu svých nejbližších převezme symbolický šek na 180 000 korun, které mu mimo jiné budou sloužit na nákup potřebných pomůcek, protože obdarovaný se pohybuje pouze s pomocí vozíku. Vysokou částku dali dohromady liberecká stavební společnost SYNER, s.r.o., vrchlabská D@D Elektromont a hráči A týmu Hokejový klub Bílí Tygři Liberec.

„Nejen na případu bývalého hokejisty a mladého člověka se osvědčila správná myšlenka o založení nadace, ale denně si ověřujeme, že nám veřejnost věří,“ říkají unisono představitelky Nadace SYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová a doplňují: „Obracejí se na nás lidé s nejrůznějšími handicapy. My máme výhodu v tom, že jsme s mnoha z nich v dlouhodobém kontaktu a každý, ať je to malý či dospělý, respektive jeho příběh, nám projde rukama. Pak uděláte maximum, aby také maximum každý potřebný dostal. Jsme rády, když s podporou dalších můžeme zkvalitňovat život a pomáhat.“

„Solidárnost je nám, ale i dceřiným společnostem vlastní, zde je umocněna i tím, že Jan Pavlů byl od sedmi let nadějným a úspěšným hokejistou, který reprezentoval jak Stadion Liberec, tak sousední Jablonec a další kluby až do nešťastného zranění ve Vrchlabí, za které tehdy soutěžil,“ říká generální ředitel SYNER, s.r.o., Martin Borovička, který bude společný šek za dárce v neděli v Tipsport areně Honzovi Pavlů předávat.