Nadace SYNER podpořila několik zajímavých akcí v kraji

25.03.2003 00:00

Koncem měsíce února a začátkem března Nadace SYNER podpořila několik zajímavých akcí v kraji.

V prvním případě se jednalo o Karneval osob s mentálních postižením, který se konal již po dvanácté ve čtvrtek 27.2.2003, v Hořeních Pasekách v Jablonci nad Nisou. Pozvaných 250 klientů z několika ústavů, speciálních zařízení a rodin v Liberci a Jablonci tančilo celé odpoledne v karnevalovém rytmu v sále místní Sokolovny. Nadace SYNER zaplatila pronájem a hudební produkci celé akce.

Na sobotu 1.3.2003 pozvala nadace děti z dětských domovů na Setkání s Krakonošem do Harrachova. Klienti z Dětského domova v Jablonném v Podještědí a Krompachu vyjely na společný celodenní výlet. Nechyběly ve vlastních kostýmech v průvodu maškar, zapojily se do soutěží a poprvé se setkaly s pánem hor, Krakonošem.

Ve stejný den, tedy sobotu 1.3.2003, se Nadace SYNER stala hlavním sponzorem Liberecké Mateřinky 2003 - přehlídky tvořivosti dětí z mateřských škol. Již šestého ročníku zajímavého festivalu se zúčastnilo 19 souborů v MŠ Libereckého kraje. Nadace sponzoruje tento festival každoročně / pozn. před tím firma SYNER /. Jak poznamenala paní Iva Urbanová z Nadace SYNER, jedná se o akci, kdy prožíváme vystoupení každého souboru, každého dítěte především jako mámy, nikoliv pouze jako sponzoři akce.

Nadace SYNER naplno pracuje již druhým rokem. Jaro vždy předznamenává nové akce, nové žadatele o finanční a materiální pomoc. Výčet akcí tohoto týdne, je tedy pouze začátkem toho, kde má Nadace SYNER letos zájem pomoci.