Nadace SYNER pořádala již páté setkání pěstounských rodin - igenus.cz

28.11.2006 00:00

Liberec - Ojedinělý projekt a to i v rámci České republiky má za sebou již popáté liberecká Nadace SYNER. Ta tradičně uspořádala poslední listopadovou neděli celokrajské setkání pěstounských rodin. Na Mikulášské odpoledne provázené hrami, nadílkou i pohádkou bylo pozváno více jak 200 rodin z regionu, které se starají od kojenců až po odrostlé ratolesti a nahrazují jim rodinu a vytvářejí domov.

Jedinečné odpoledne připravují pouze za pomoci dobrovolníků a rodinných příslušníků reprezentantky nadace Eva Syrovátková a Iva Urbanová. „Po těch letech už řadu rodin známe vlastně osobně a některé dívky, které jsme potkaly jako dorůstající už nám letos představily vlastní ratolesti,“ potvrzují obě reprezentantky. „Sem se vždycky těšíme,“ říká maminka-pěstounka z Jablonecka a při odchodu i její svěřenci zástupcům nadace vedle díků za dobře strávený čas přejí i hezké blížící se svátky.

K programu patří také dobré jídlo a bohatá nadílka, pro menší sladká, pro rodiče přijde vhod prací prášek, děti ocenily tričko z hokejového klubu Bílí Tygři. Bez ohledu na věk ale už při vchodu radost udělaly nafukovací balónky a nezbytné razítko na ruku. „Tohle setkání si nenecháme nikdy vzít,“ říká liberecká pěstounka, která má na starosti klubko dětí jako stupínky. Podotýká, že krom toho, kdy se malí vyřádí, dospělí mají pravidelně příležitost si popovídat a vyměnit si výchovné zkušenosti.

URL| http://igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006112808