Nadace SYNER rozdala 7x70 tisíc korun

29.08.2005 00:00

Sedm dětských domovů v Libereckém kraji získalo v rámci benefičního hokejového utkání 490 tisíc korun, když každý z reprezentantů domovů si odnášel stejných sedmdesát tisíc.Šek předaly představitelky Nadace SYNER Iva Urbanová a Eva Syrovátková přímo na ledě Tipsport areny o přestávce utkání mezi bronzovými HC Bílí Tygři a mistry světa z Vídně 2005.

Konečná částka měla tři hromadné dárce - jednak jimi byli všichni ti, kteří si koupili vstupenku na utkání a přispěli tak 205 tisíci korunami, stopětatřicet tisíc věnovali po aukci dresů HC Bílí Tygři a 150 tisíc poskytla společnost SYNER, s.r.o.

O využití financí nemají jak ředitelé dětských domovů, tak sami jejich klienti pochybnosti. Posílí se sportovní vybavení i počítače, jinde finance přispějí k dovybavení klientských bytů.

Předávání šeku jako intermezzo o přestávce utkání ocenili diváci nefalšovaným potleskem, kterým vyjádřili jak poděkováni dárcům, tak sympatie k obyvatelům dětských domovů, z nichž část si nejen pro ceny přišla, ale sledovala i sportovní dění na ledě.

Malý klient jednoho z dětských domovů nelenil a přinesl Evě Syrovátkové (zleva) a Ivě Urbanové milé drobnosti vyrobené vlastníma rukama a nádhernou kytici.

Spokojenost ve tvářích reprezentantek Nadace SYNER i obdarovaných.