Nadace SYNER se sportovci podpořila slabozraké a nevidomé

16.10.2008 00:00

Mezinárodní Den bílé hole byl ustanoven na 15. října v roce 1964 v New Yorku na zasedání „Světové rady pro blaho slepců". I proto během zápasu se Spartou, den před tímto datem vyvrcholila akce Nadace SYNER a hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, která si kladla za účel upozornit na problémy zrakově postižených

Hokejista Jan Víšek předal zástupcům Tyfloservisu a TyfloCentra šek na 50 000 Kč

Hokejový útočník Jan Víšek předal o přestávce utkání se Spartou zástupcům Tyfloservisu a TyfloCentra, dceřinných společností Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, šek na 50 000 Kč a tandemové kolo od Nadace SYNER a libereckého klubu. Toto kolo v hodnotě 35 000 Kč, které umožní klientům výše zmíněných organizací aktivně sportovat, přivezli v zápětí ukázat na ledovou plochu maskoti hokejového klubu. Hráči si mimo jiné již dříve vyzkoušeli, jaké je to pohybovat se v centru města bez zraku za pomoci slepecké hole, fanoušci pak mohli svou podporu vyjádřit pomocí finančního daru do kasiček v areálu Tipsport areny.

Maskoti klubu přiváží tandemové kolo