Nadace SYNER v uplynulém roce rozdělila přes tři milióny korun - igenus.cz

07.01.2008 00:00

Liberec - Ve prospěch neziskových organizací, občanských sdružení, zájmových spolků, základních a mateřských škol i na desítky individuálních žádostí putovalo v roce 2007 od liberecké Nadace SYNER přes tři milióny korun. Za sedm let činnosti se ustálily projekty, které u nadace nacházejí pravidelnou podporu, a jejich počet se rok od roku zvyšuje.

Roste také počet individuálních žádostí. Prostředky sem putující jsou čerpány nejčastěji v kategorii zdravotnictví. Jedná se zpravidla o příspěvky na rehabilitační pobyty, léky, kompenzační pomůcky, invalidní lehátka a vozíky i dětské kočárky. Nadace SYNER pomůže ročně zrealizovat svůj sen dvěma stovkám žadatelů.

Mezi takové patří i jednadvacetiletá Jana Halamová z Vratislavic nad Nisou. Spolu se svou babičkou žije v upravitelném bytě. Jana se na nadaci obrátila v minulosti už několikrát, jednou s žádostí o příspěvek na mechanický vozík, jindy o pomoc při nákupu speciální podložky. Naposledy to bylo s žádostí o příspěvek na přestavbu koupelny, která jí kvůli handicapu nevyhovuje.

Sama by úpravy zaplatit nezvládla, jelikož letos nastoupila na vysokou školu a studiem se domácnosti zvýšily životní náklady. I proto nadace mladé a nadané slečně pomohla.

URL| http://igenus.cz/clanky/spolecnost-11/nadace-syner-v-uplynulem-roce-rozdelila-pres-tri-milionu-korun-1675/