Nadaci se blíží páté výročí

24.05.2005 00:00

Liberec - Nadace Syner si v srpnu letošního roku připíše pátý rok od zahájení činnosti. "Založení nadace bylo logickým vyústěním charitativní činnosti a široce zaměřeného sponzoringu majitelů stavební společnosti Syner, s.r.o.," uvádějí obě její reprezentantky Iva Urbanová a Eva Syrovátková, které vykonávají většinu administrativní činnosti, protože nadace nemá žádné zaměstnance.

V prvním roce od založení poskytla Nadace Syner především na zlepšení života handicapovaných, ale také pro aktivity dětí a zpříjemnění dnů starších spoluobčanů kolem 700 tisíc korun. "Rok od roku však okruh potřebných narůstá a tak se postupně výše uvedená částka dostala vloni již na 1,5 miliónu korun," uvádí Iva Urbanová.

Nadace má celorepublikovou působnost, ale netají se tím, že upřednostňuje potřebné v regionu. Mezi pravidelně se opakující akce, kde Nadace Syner kromě příspěvků jednotlivcům věnuje nemalé finanční částky patří setkání pěstounských rodin Libereckého kraje, soutěž Mateřinka, Baseball bez hranic, dny matek i svátky jara a Vánoce v Domově důchodců v Českém Dubu či široká podpora handicapovaných sportovců a obyvatel dětských domovů.