Nadílka Tygrů a Nadace pro dětský domov – igenus

14.12.2006 00:00

Liberec - Vánoční nadílku pro děti z Dětského domova v České Lípě připravili Bílí Tygři Liberec společně s Nadací Syner. Děti nalezly pod vánočním stromečkem v liberecké Tipsport areně dárky, které si přály. Hráči část dárků zakoupili za peníze, jež v šatně vybraly mezi sebou, o druhou část dárků se postaraly Eva Syrovátková s Ivou Urbanovou z Nadace Syner.

„Akci nepořádáme poprvé, jenom domovy se střídají, aby se dostalo na všechny v rámci Libereckého kraje,“ říká za nadaci Eva Syrovátková a popisuje průběh: „Děti si vždy napíší tři přání a mají jistotu, že alespoň jedno pod stromečkem najdou. Dárky kupujeme jak nadace, tak hokejisté. Rozdáváme je společně a pro děti je samozřejmě zážitkem, že sedí u jednoho stolu třeba s útočníkem Václavem Novákem.“

Současného kapitána Stanislava Procházku zase nadchlo, že děti kromě dvou písní, které si nacvičily, složily i básničku o libereckých hokejistech a o tom, jak jim drží palce. „To je tak prima, že básničku snad budu klukům před každým zápasem předčítat v šatně,“ uvedl Procházka.

URL| http://www.igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006121407