Páté Vánoce v Českém Dubu

08.12.2005 00:00

S blížícím se koncem roku má Nadace SYNER napilno. Právě předvánoční čas je dobou, kdy vrcholí nejrůznější společenské, kulturní a charitativní projekty. Mezi pravidelné akce patří vánoční setkání s klienty českodubského Domova důchodců, které se v letošním roce koná ve středu 14. prosince od 10.00 hodin.

„Letos máme takové malé výročí, jsou to již páté vánoce, které se staroušky v Českém Dubu oslavíme. Pokaždé, když k nim zavítáme, snažíme se jim zpříjemnit chvilky života, které nemohou trávit se svými rodinami,“ shodují se obě představitelky Nadace SYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová.

K pravidelnému programu patří i vystoupení dětí z liberecké Mateřské školy Korálek, které mají pro babičky a dědečky připraveno vždy nové vystoupení v podobě písniček a básniček. „Všichni naši klienti se nemohou dočkat, když uslyší zprávu, že k nám přijede Nadace SYNER a děti z mateřinky Korálek. Někteří dokonce připouští, že berou děti za vlastní a přiznávají, že si bez nich vánoce už nedokáží představit,“ říká ředitel Domova důchodců Jiří Zlámal.