Patříte k nám, patříme k vám - Liberecký deník

26.06.2008 00:00

Frýdlant - O společně strávených chvílích, byť každý bydlí jinde, o tom, že si děti rozumějí, i když některé má vlastní rodinu s tátou a mámou a jiné má spíše tety v dětském domově.

I o tom bylo sobotní odpoledne, které uspořádal Dětský domov ve Frýdlantu, jehož hlavním bodem bylo otevření nového hřiště v areálu DD, které však slouží nejen obyvatelům domova, ale všem, kteří ve Frýdlantu zatouží po pohybu a krásném okolí.

Dětské hřiště vzniklo z podpory krajského úřadu, který získal dotaci z tzv. Norských fondů a celou akci i odborně a organizačně zaštítil.Na rekonstrukci areálu se finančně podílelo také Město Frýdlant, obec Heřmanice, nadace Euronisa. A velkou měrou také chlapci z domova, kteří vlastními silami vybudovali nádhernou pergolu.

„Každoroční odpoledne, které pořádáme, je takovým poděkováním všem, kteří nás celoročně podporují a zpřístupnění hřiště zase otevřenými dveřmi pro okolí. Naše děti navštěvují zdejší školy a je jenom dobře, že si budou moci kamarády pozvat k sobě „domů,“ říká ředitel DD Větrov Tomáš Kahan.

Ostatně se domov jako hostitel pěkně „vytáhl“. Nejen svým vystoupením, ale také pozvanými hosty, mezi něž patřilo Mateřské centrum z Hejnic, kousky Jiřího Kremlíka z Cikcak, hasiči i motorkám a další.

Představení sportovců capoeira doplňovala i autogramiáda hokejistů HC Bílí Tygři Liberec, velkou odezvu získalo sjíždění po laně, ale také dobroty, které napekly tety z domova. S dětmi strávila svůj čas i Nadace SYNER, která je pravidelným donátorem domova, když za polovinu roku 2008 poskytla na jeho vybavení 150 tisíc korun, za něž přibyly automatická pračka i nábytek do dětských pokojů. Díky této podpoře mají již skoro všechny děti pěkné a útulné pokojíčky.

Region - Severní Čechy