Patříte k nám, patříme k vám

21.06.2008 00:00

Frýdlant v Čechách - O společně strávených chvílích, byť každý bydlí jinde, o tom, že si děti rozumějí, i když některé má vlastní rodinu s tátou a mámou a jiné má spíše tety v dětském domově. I o tom bylo sobotní odpoledne, které uspořádal Dětský domov (DD) Větrov ve Frýdlantu, jehož hlavním bodem bylo otevření nového hřiště v areálu DD, které však slouží nejen obyvatelům domova, ale všem, kteří ve Frýdlantu zatouží po pohybu a krásném okolí.

Každoroční odpoledne, které pořádáme je takovým poděkováním všem, kteří nás celoročně podporují a zpřístupnění hřiště zase otevřenými dveřmi okolí. Naše děti navštěvují zdejší školy a je jenom dobře, že si budou moci kamarády pozvat k sobě domů, říká ředitel DD Větrov Tomáš Kahan. Ostatně se domov jako hostitel pěkně vytáhl.

Velký potlesk sklidil žonglér s představením Cikcak

Nejen svým vystoupením , ale také pozvanými hosty, mezi něž patřilo Mateřské centrum z Hejnic, kousky Jiřího Kremlíka z Cikcak , hasiči i motorkám a další. S dětmi strávila svůj čas i Nadace SYNER, která je pravidelným donátorem domova, když za polovinu roku 2008 poskytla na jeho vybavení 150 tisíc korun, za něž přibyly automatická pračka i nábytek do dětských pokojů. Představení sportovců capoeira doplňovala i autogramiáda hokejistů HC Bílí Tygři Liberec, velkou odezvu získalo sjíždění po laně, ale také dobroty, které napekly tety z domova.

Představitelka Nadace SYNER Eva Syrovátková předala řediteli domova Tomáši Kahanovi šek na 150 tisíc korun

Děti sehrály pohádku O třech bratřích

Děti se při sjíždění po laně nebály

Program zpestřili i dobrovolní hasiči z Heřmanic