Podpora nadace mateřince i v druhé desítce - igenus.cz

18.02.2008 00:00

Liberec - Do druhé desítky konání vstoupila liberecká Mateřinka v sobotu 16.února 2008. A jako roky předtím i s podporou Nadace SYNER.

Jedenáctý ročník umělecké tvořivosti předškoláků navštěvujících mateřinky v regionu Libereckého kraje s možností postupu do celorepublikového klání  se poprvé ve své historii přesunul z Naivního divadla do prostor Základní umělecké školy ve Frýdlantské ulici. A změna nebyla od věci. Narůstá počet účinkujících, ale také zvědavých a nadšených diváků. Do sobotní soutěže Mateřinky se přihlásilo šestnáct subjektů a téměř každé účinkující dítko doprovázeli pyšní rodičové.

„Nové prostory se líbily a zatím mám příznivé ohlasy i od účinkujících, ale také od některých rodičů," potvrdila za organizátory ředitelka liberecké MŠ Korálek Vladimíra Jurigová. Její kolegyně a děti představily hned v úvodu pásmo básniček, tance, zpěvu i pohybových aktivit inspirovaných pohádkovými večerníčky a sklidily nefalšovaný obdiv. Celorepubliková soutěž Mateřinek se uskuteční v květnu letošního roku.

„Podporu Nadace SYNER jsem slíbila i do dalších ročníků a je skutečností, že na přehlídku Mateřinka chodíme moc rády," uvedla za nadaci Iva Urbanová.

URL| http://igenus.cz/clanky/spolecnost-11/podpora-nadace-materince-i-v-druhe-desitce-2117/