Podpora nadace mateřince i v druhé desítce

16.02.2008 00:00

Liberec – Do druhé desítky konání vstoupila liberecká Mateřinka v sobotu 16.února 2008. A jako roky předtím i s podporou Nadace SYNER. Jedenáctý ročník umělecké tvořivosti předškoláků navštěvujících mateřinky v regionu Libereckého kraje s možností postupu do celorepublikového klání se poprvé ve své historii přesunul z Naivního divadla do prostor Základní umělecké školy ve Frýdlantské ulici. A přesun nebyl od věci, protože s narůstajícím počtem účinkujících, ale také zvědavých a nadšených diváků přibývá a větší prostor si určitě všichni zaslouží. „Nové prostory se líbily nám a zatím mám příznivé ohlasy od účinkujících, ale také od některých rodičů,“ potvrdila za organizátory ředitelka MŠ Korálek Vladimíra Jurigová. Její kolegyně a děti představily hned v úvodu pásmo básniček, tance, zpěvu i pohybových aktivit pod dojmem pohádkových večerníčků a sklidily nefalšovaný obdiv.

„Podporu Nadace SYNER jsem slíbila i do dalších ročníků a je skutečností, že na přehlídku Mateřinka chodíme moc rády,“ uvedla za nadaci Iva Urbanová.