Pomáhá vozíčkářům, galerii i malému Míšovi

10.03.2008 00:00

Sportovce Reného Tauše, několikanásobného mistra České republiky v jednotlivcích, Tomáše Přibyla, mistra světa z roku 1998 v družstvech či Michala Stefanu, mistra Evropy z roku 2005 spojuje vedle vášně pro stolní tenis i liberecký sportovní klub vozíčkářů. Všichni uvedení tenisté se během šestnáctileté historie prvoligového klubu propracovali mezi světovou elitu, což potvrzuje účast na mezinárodních turnajích a korunuje zisk zlatých medailí v soutěži družstev na paralympijských hrách v Aténách před čtyřmi lety.

„Jakýkoliv sport na vrcholné úrovni, stolní tenis nevyjímaje se dnes bez sponzorské podpory neobejde. Díky pomoci našich příznivců můžeme reprezentovat i barvy národního týmu,“ říká zástupce vozíčkářů René Tauš. Mezi dlouholeté partnery patří také Nadace SYNER. Ta každoročně přispívá na celorepublikový turnaj, který liberecký klub pořádá. Naposledy získané finanční prostředky vozíčkáři použijí na startovné svých reprezentantů na mezinárodním turnaji ve Slovinsku, který se uskuteční letos v květnu.

Mezi dalšími naposledy vyřízenými žádostmi v Nadaci SYNER byl příspěvek na pořízení autosedačky dvouletého Michaela Doubka z Rokytnice nad Jizerou, kterého rodiče pravidelně vozí na odborná lékařská vyšetření či finanční pomoc liberecké Malé výstavní síni. Poslední výstavou v původních prostorách na Šaldově náměstí byla expozice kreseb autorky Heleny Skalické. Síň změnila svou adresu a veřejnosti se opět otevře 21. března v podzemí liberecké radnice. I díky pomoci nadace šlo přestěhování rychleji.