Postižený Petr dostal novou školní židli

01.09.2003 00:00

V Základní škole ve Višňové /Frýdlantsko/ se dnes nestávkovalo. V osm hodin ráno před školou po prázdninách přivítal pedagogický sbor 145 žáků. Mezi zdravými dětmi na vozíku seděl i Petr Ducháček, který je již od narození ochrnutý. K jeho výuce škola potřebuje mnoho pomůcek, které mu nemůže poskytnout. Aby Petr letos mohl nastoupit do 7. třídy, bylo nutné zakoupit speciální školní židli - křeslo, které umožňuje takto postiženým dětem sezení ve školní lavici. Nadace SYNER Petrovi zakoupila křeslo na žádost školy. Zároveň přispěla na nákup ojedinělé stavebnice. "Manipulace se zvláštními kostkami bude rozvíjet Petrovu zručnost při hodinách pracovního vyučování," s poděkováním zdůraznila Hana Severová, ředitelka místní školy.

Pro ostatní žáky školy Nadace SYNER nakoupila školní potřeby a pomůcky. Nový školní rok v Základní škole ve Višňové nadace podpořila nákupem požadovaných pomůcek v hodnotě cca 20 000,- korun.