Růže ke Dni matek

06.05.2009 00:00

Více jak metr dlouhé růžové stonky rozkvetlých růží přinesly děti z liberecké Mateřské školy Korálek jako dárek matkám – ženám, které své dny tráví v českodubském Domově důchodců. „Po měsíci se mateřinka i s Nadací SYNER předvedla našim klientům novým pásmem říkanek a písniček doplněných živou květinou a nebyly to jen maminky, babičky, tety, ale i dědouškové, kteří neskrývali nad výkony dětí slzičky,“ říká ředitel DD Radim Pochop. Vedle květiny získaly příslušnice něžného pohlaví i kosmetický balíček a nechybělo malé pohoštění.

Vystoupení dětí se seniorům v Českém Dubu velmi líbilo. „Děti jsou neuvěřitelně šikovné, obdivuji je, kolik se toho dokážou naučit, a co všechno ve svém věku zvládnou odrecitovat a zazpívat,“ svěřila se Rita Vostálová, jedna z obyvatelek domova důchodců.

Vladimíra Jurigová, ředitelka MŠ Korálek si nejen pochvalovala výkony svěřenců, ale prozradila, že vystoupení bylo i malou generálkou jednoho z postupových kol dětí v krajské soutěži.

Vystoupení dětí z Mateřské školky Korálek potěšilo obyvatele Domova důchodců v Českém Dubu