S Nadací SYNER se konala Mateřinka již podeváté

07.02.2009 00:00

Devátým rokem podporuje projekt dětské tvořivosti v mateřských školách Liberecka Nadace SYNER. „ Dlouhodobost naší spolupráce s Mateřinkou má svou logiku,“ říká představitelka nadace Iva Urbanová a pokračuje: „Přes veškerý pokrok a rozvoj techniky je na každém z nás vidět, zda-li jsme se v dětství učili zpívat, první pohybovou výchovu, ale také komunikaci v kolektivu při nacvičování společných vystoupení. Kdo měl příležitost být u takové činnosti, obvykle nemívá problém ani s komunikací v dospělosti.“

Na přehlídku dětské tvořivosti se přihlásila více jak patnáctka mateřských škol z Libereckého kraje a jejich zástupci se pochlubili dramatizací pohádek, ukázali, jak se naučili skotské tance, ale také přiblížili charakteristiku Liberce.

Nebylo divu, že se častokrát i během vystoupení malých ozýval z hlediště bouřlivý potlesk a podle jeho intenzity bylo zřejmé, že poklonu malým hercům neskládají pouze jejich rodiče. Za zmínku stojí rovněž kulisy a převleky, které jednotlivé mateřinky v řadě případů i svépomocí či za asistence rodičů vyrobily.

Pořádající mateřince z Liberce Korálek, která měla na bedrech veškeré zařizování a organizaci patřil dík a kytičky, které si  paní učitelky odnesly přímo z jeviště.