Seniory v domově důchodců potěšily děti vystoupením ke Dni matek - Liberecký deník

09.05.2009 00:00

Český Dub - Růžové rozkvetlé růže přinesly děti z Mateřské školy Korálek jako dárek matkám – ženám, které své dny tráví v českodubském Domově důchodců (na snímku, foto: Radim Pochop). „Po měsíci se mateřinka i s Nadací Syner předvedla našim klientům novým pásmem říkanek a písniček doplněných živou květinou a nebyly to jen maminky, babičky, tety, ale i dědouškové, kteří neskrývali nad výkony dětí slzičky,“ říká ředitel domova Radim Pochop. Vedle květiny získaly příslušnice něžného pohlaví i kosmetický balíček a nechybělo malé pohoštění. Vystoupení dětí se seniorům v Českém Dubu velmi líbilo. „Děti jsou neuvěřitelně šikovné, obdivuji je, kolik se toho dokážou naučit, a co všechno ve svém věku zvládnou odrecitovat a zazpívat,“ svěřila se obyvatelka domova důchodců Rita Vostálová. Vladimíra Jurigová, ředitelka MŠ Korálek, prozradila, že vystoupení bylo i malou generálkou jednoho z postupových kol dětí v krajské soutěži.

Region - Severní Čechy