Setkání s pěstounskými rodinami z celého libereckého regionu

28.02.2005 00:00

Liberecký kraj - Martin Dejdar, Miloš Nesvadba a další kumštýři, kteří umí rozesmát děti i dospělé se potkají v sobotu 5.března 2005 ve 13.00 hodin v sále libereckého Mezinárodního centra Universium s pěstounskými rodinami z celého libereckého regionu. Pozvání do velké skupiny dětí a rodičů, jimž skutečně láska a rodina není cizí přijal rovněž liberecký primátor Jiří Kittner.

Akci pro pěstounské rodiny tradičně pořádá a sponzoruje Nadace SYNER. "Letos jsme obeslali pozvánkou na 130 pěstounských rodin napříč krajem, takže budou-li moci přijít všichni, bude sál plný až k prasknutí," říká za Nadaci SYNER Eva Syrovátková s tím, že veselé odpoledne, kde vedle pozorování výkonů zkušených herců dostanou děti příležitost si také zasoutěžit mezi sebou potrvá do podvečerní páté hodiny.

"V začátcích možná někteří nevěřili, že taková akce má vůbec smysl, po zkušenostech ale mohu potvrdit, že na ni rodiny jezdí rády. Děti se zabaví, v soutěžích vyhrají drobnosti a smlsnou si na bohatém občerstvení, které v partě kamarádů chutná dvojnásob. Ale i rodiče si mohou mezi sebou vyměnit zkušenosti a z některých se stali již přátelé. Atmosféru setkání s rodinami považuji nejen za nezaměnitelnou, až výjimečnou, a tu mohou pochopit právě jenom ti, kteří kus svého já se rozhodli věnovat dětem a až do jejich dospělosti jim připravovat rodinné zázemí, " komentovala připravované setkání E. Syrovátková.