Společnost pro ranou péči už poděkovala svým příznivcům - Liberecký den

26.11.2003 00:00

Praha/Liberec - V pražském divadle Minor se 17. listopadu se konal absolventský koncert a setkání sponzorů, rodičů a všech příznivců Společnosti pro ranou péči pro rodiny dětí a se zrakovým postižením. Vystoupil Jiří Stivín a děti se zrakovým postižením, které prošly službami rané péče. “Mezi jednotlivými vystoupeními předal Vít Brukner ze souboru Buchty a loutky, který celý večerem provázel, ocenění příznivcům společnosti. Mezi nimi také liberecké Nadaci SYNER za zájem o problémy rodičů a dětí se zrakovým postižením a finanční příspěvek na hračky a pomůcky, které nám společnost věnovala v roce 2003, “ uvedla Iva Jírovská ze Střediska rané péče s tím, že ocenění převzal Jaroslav Mejstřík,předseda správní rady Nadace Syner a za dlouholetou podporu činnosti Střediska rané péče Liberec poděkovali představitelé společnosti osobně také primátorovi města Jiřímu Kittnerovi. Po představení se děti vrhly do připravené herny a rodiče dělili svou pozornost mezi fotografickou výstavu a hmatovou stezku, “doplnila

Společnost pro ranou péči je nestátní organizace, která poskytuje odborné služby rodinám, ve kterých se narodilo dítě se zrakovým či kombinovaným postižením ve věku 04 (resp.7 let). Střediska rané péče vznikla v roce 1990, v současné době jich pracuje sedm a mají v péči 486 rodin.
“Středisko v Liberci zahájilo svou činnost v roce 1994 a od té doby nabídlo své bezplatné služby desítkám klientů,“ upozornila Iva Jírovská