Studenti praktické školy tvoří zázraky

14.12.2006 00:00

LIBEREC – Šikovnost, tvůrčí invence a to vše dohromady spojené nabízí na konci této řady krásné svícny, obrázky i vyšívané zázraky. Nejen vánoční motivy bylo možno spatřit při vánočním setkání studentů Střední odborné školy s učilištěm pro tělesně postiženou mládež Liberec s představitelkou Nadace SYNER Ivou Urbanovou. „Téměř od začátku založení nadace přispíváme na podobná setkání této školy, na dárky a občerstvení.“

„Naši studenti a učni jsou přes svůj handicap nesmírně manuálně zruční, ale mají třeba vyvinutý i hudební sluch,“ říká zástupkyně ředitelky školy pro mimoškolní výchovu Anna Kubicová a Iva Urbanová po shlédnutí programu doplňuje: „Slova zástupkyně ředitelky vůbec nelhala. Studenti jsou úžasní, umí věci, na které by si řada lidí i bez postižení ani netroufla.

Za nadaci jsem moc ráda, že můžeme alespoň nějakým způsobem přispět k oživení a práci této instituce a jejích frekventantů.“ O dobré práci školy hovoří i to, že na poslední vánoční setkání se skutečně přišli podívat již její absolventi a všichni se pochlubili, že našli práci, která je baví.

Své spolužáky navštěvují i bývalí absolventi školy

K vánoční náladě přispělo i několik skladeb na saxofon