SYNER je v desítce největších donátorů - Liberecký deník

27.10.2007 00:00

Praha - Do první desítky největších dárců v České republice se probojovala liberecká stavební společnost SYNER. Žebříček sestavuje podle svých kritérií Fórum dárců. Hodnotí u společností darovaná procenta.

U oceněné firmy SYNER činil v uplynulém roce poměr zisku a darů v procentech 1,62 a reprezentuje tři milióny korun. „Sponzorství, charita a podpora dobrých projektů v podobě sportu, kultury, handicapovaných a dalších je věcí, kterou se naše společnost zabývá de facto od svého založení,“ uvedl generální ředitel společnosti Martin Borovička s tím, že o podporu potřebným se stará Nadace SYNER.

Nadace SYNER přispívá i na další aktivity, jakými jsou například projekt Prevence kriminality - Sport bez předsudků, sportovně vědomostní soutěž SYNER školám, nebo na atletický memoriál, věnovaný Ludvíku Daňkovi.

Mezi desítkou firem uváděných Fórem dárců jsou vedle společnosti SYNER také firmy Johnson&Johnson, Whirlpool ČR, KPMG ČR nebo Česká Rafinérská. Dalšími hodnotícími kategoriemi byly Top firemní filantrop, Absolutní objem darovaných finančních prostředků či Speciální poděkování novinářsky ztvárněnému příkladu donátorství.

Region - Severní Čechy