SYNER v první desítce donátorů - igenus.cz

26.10.2007 00:00

Praha/Liberec - Do první desítky podle hodnocení celorepublikově působícího Fóra dárců se dostala liberecká stavební společnost SYNER v kategorii firem podle darovaného procenta v roce 2006, když poměr zisku v procentech tvoří 1,62 a reprezentuje tři milióny korun.

„Sponzorství, charita a podpora dobrých projektů v podobě sportu, kultury, handicapovaných a dalších je věcí, kterou se naše společnost zabývá de facto od svého založení," uvádí k výsledkům generální ředitel společnosti Martin Borovička a pokračuje: „Sponzorství se děje prostřednictvím námi založené Nadace SYNER a jsme rádi, že nadace již delší dobu směřuje svou pomoc a podporu především do regionu Libereckého kraje. To, že jsme se umístili mezi první desítkou je potvrzením naší dlouhodobé strategie v rámci společenské odpovědnosti, ale také to, že si jsme vědomi, kde máme sídlo a kam část získaných prostředků chceme vracet."

Vedle financí, které Nadace SYNER získává od své matky stavbaři pravidelně věnují prostředky i na další aktivity směřující k rozvoji plnohodnotného života, jakými jsou například projekt Prevence kriminality-Sport bez předsudků, sportovně vědomostní soutěž SYNER školám nebo atletickému memoriálu věnovanému Ludvíku Daňkovi.

Mezi desítkou firem uváděných Fórem dárců jsou vedle společnosti SYNER Johnson&Johnson, Whirlpool ČR, KPMG ČR nebo Česká Rafinérská. Dalšími hodnotícími kategoriemi byly Top firemní filantrop, Absolutní objem darovaných finančních prostředků či Speciální poděkování novinářsky ztvárněnému příkladu donátorství.

URL| http://igenus.cz/clanky/spolecnost-11/syner-v-prvni-desitce-donatoru-1015/