V knihovně zněly vánoční koledy

14.12.2005 00:00

Koledy, básničky, pohádka, Tři králové, dětský smích a radost v tvářích babiček a dědečků, to byla letošní vánoční nadílka v českodubském Domově důchodců. Před desátou hodinou dopoledne sedělo ve středu 14. prosince 2005 v knihovně bývalého zámečku na osmdesát seniorů, kteří nedočkavě vyhlíželi představitelku Nadace SYNER Ivu Urbanovou v doprovodu dětí liberecké Mateřské školy Korálek.

„V domově nejsme poprvé, proto už víme, čím staroušky potěšíme nejvíce,“ říká Iva Urbanová, představitelka Nadace SYNER, a pokračuje: „Není jednoduché, obdarovat každého dárkem, který potěší a současně je potřebný. Protože se ale už s většinou osobně znám, věřím, že se nám to daří.“

Mezi přítomnými v sále byla i pětadevadesátiletá Marie Böhmová z České Třebové, která je v českodubském domově pátým rokem. „Já sama jsem profesí učitelka a tak dokáži ohodnotit práci a přístup, který k dětem z Korálku kolegyně – učitelky, mají,“ říká paní Böhmová a dodává: „Zpočátku bylo pro mě těžké, sžít se s domovem. Byla jsem zvyklá být mezi lidmi a proto víc než ostatní oceňuji, když k nám nadace s dětmi zavítá a zpříjemní někdy všední dny.“

Nadace SYNER českodubský domov navštěvuje pravidelně, vedle Vánoc to jsou i Svátky jara a Den matek.

Potleskem přivítali dědové a babičky děti z liberecké MŠ Korálek a reprezentantku Nadace SYNER Ivu Urbanovou, které předali malý dárek