Českodubští v očekávání hezkého dopoledne

14.03.2005 00:00

Český Dub - Tři období v roce má zafixováno v paměti na sto dvacet obyvatel českodubského Domova důchodců (DD), ale také Nadace SYNER a děti z liberecké mateřinky Korálek. "Jsou to Velikonoce, Den matek a Vánoce, kdy se u staroušků v Českém Dubu pravidelně setkáváme," říká za Nadaci SYNER Iva Urbanová a pokračuje: "Každý z nás jednou zestárne a my tady vidíme, jak stáří může být vlídné i nepříjemnější a právě pro tu druhou variantu jsme střípkem, který potěší. Nejsme v domově poprvé a proto mohu zodpovědně potvrdit, že jeho obyvatelé čekají a těší se na nás a my na ně."

Spolupráci s mateřinkou, jejíž děti svým vystoupením rozehrají úsměvy na tváři, v nichž nechybí dojetí, si pochvaluje i ředitel DD Jiří Zlámal: "Jednotlivých setkání se zúčastňuje vždy kolem padesátky obyvatel, ale děti mají vedle vystoupení přichystaná malá překvapení pro všechny staroušky. Nadace SYNER, která je iniciátorem setkání zase potěší návštěvou a nějakou laskominou, která rozehraje chuťové pohárky," říká Zlámal.

Letošní Velikonoce v českodubském Domově důchodců s Nadací SYNER a MŠ Korálek prožijí aktéři setkání 23.března od 10.00 hodin.