Liberecké Nadaci Syner patří ocenění Zlaté srdce - Liberecký den

24.04.2006 00:00

Liberec - Liberecká Nadace Syner patří do stejné kategorie oceněných humanitárních organizací a lidí, jakými je například legendární dětský psycholog Zdeněk Matějček. V Praze Nadace Syner převzala ocenění v kategorii společností Zlaté srdce, které uděluje nadace Naše dítě.

Soutěž podle její ředitelky Zuzany Baudyšové má upozornit na to, aby se ochrana dětských práv stala věcí veřejnou.

"Naše nadace, která oslaví již šesté narozeniny, se oproti jiným hodně věnuje individuálním potřebám dětí a dospělých. Je to mnohdy mravenčí práce, ale na druhou stranu to je měsíčně několik desítek tisíc korun, které rozdáme na pomůcky k rehabilitaci i k usnadnění života. Občas se setkáme s dotazy, kolik nám kdo do nadace přispěje. Stále opakujeme, že většinu prostředků dostáváme od zřizovatele, tedy stavební společnosti, a protože nemáme žádné zaměstnance, co dostaneme, to taky rozdáme," uvedla Eva Syrovátková.

Částka, kterou nadace za svou existenci rozdělila potřebným, se pohybuje kolem deseti miliónů korun. V regionu je známá nadace také v podpoře dětských domovů, pěstounských rodin, ale také domovů důchodců, respektive jejich obyvatel či různých sportovních a kulturních projektů.

Region - Severní Čechy