Libereckou Tipsport Arénu zaplní tisíce malých dětí - igenus.cz

05.10.2006 00:00

Liberec - Zábavné představení s akcentem na dopravní výchovu pořádá v pondělí 9.října od 9,30 hodin v liberecké Tipsoprt Aréně Nadace SYNER. Program pro mateřinky a nejmenší školáky je určen jak pro frekventanty těchto zařízení z Liberce, tak libereckého regionu a předpokládá účast více jak tří tisíc dětí.

Dopoledne zahájí krátkým vystoupením pěvecký sbor Severáček a následovat bude slavnostní předání dětských reflexních vestiček dětem z prvních a druhých tříd všech základních škol celého Libereckého kraje.

Slavnostního předání vestiček se vedle představitelek Nadace SYNER Evy Syrovátkové a Ivy Urbanové zúčastní primátor města Liberce Jiří Kittner, por. Vlasta Suchánková za Policii ČR a Miroslav Klásek za BESIP. Osvěžením je vystoupením umělců z Prahy - Magionu na cestách. Celým dopolednem bude provázet moderátor Petr Jančařík.

Reflexní vestičky budou dětem rozdány v rámci projektu "Více bezpečí pro děti při pohybu na ulici" a Liberecký kraj tak bude jako první v České republice, kde budou mít všechny školy pro své nejmenší děti při procházkách dětské bezpečnostní vestičky k dispozici.

V liberecké Tipsport Aréně bude k pondělí 9. říjnu díky Nadaci SYNER rozdáno více jak 1.000 těchto vestiček, když celkově za dobu trvání projektu nadace poskytla kolem 2 500 kusů tohoto ochranného oblečení.

Vedle Liberecka se již vestami pyšní děti v několika městských částech Prahy, v Berouně, v Ústí nad Labem i v České Lípě a během několika dnů se vest dočkají i malí chodci v Kroměříži.

URL| https://www.igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006100509