Nadace posedmé a s Večerníčkem

19.03.2008 00:00

Český Dub – Večerníček na koloběžce, medvídci, ale také broučci s pomlázkou – ti všichni vyvolávali tento týden úsměv na tvářích klientů českodubského domova důchodců. Postavičky z příběhů televizního Večerníčka ztvárnily děti z liberecké Mateřinky Korálek a do domova přijely na pozvání Nadace SYNER. „Nadace s námi slaví jarní svátky již posedmé a vždy s sebou veze vedle dárků hmotných pro seniory i mateřinku s pásmem říkadel a písniček,“ uvádí ředitel domova Radim Pochop.

„Vystoupení Korálku s večerníčkovskými motivy mělo svou premiéru v oblastním kole přehlídek mateřských škol v únoru letošního roku a setkalo se s bouřlivým ohlasem,“ vysvětluje za nadaci Iva Urbanová, proč se s ním děti prezentovaly i v domově. „Není překvapením, že se naše babičky a dědové těší na tato pravidelná zastavení s dětmi i nadací. Již nyní o jarních svátcích si ženy v domově sdělovaly, že další setkání s týmiž hosty je čeká u příležitosti Dne matek,“ hodnotí tradiční, ale vyhledávanou akci zpestřující dny seniorů ředitel Pochop.