Nadace SYNER mezi oceněnými - igenus.cz

04.04.2006 00:00

Liberec - Od dubna letošního roku patří liberecká Nadace Syner do stejné kategorie oceněných, jakými je například legendární dětský psycholog Zdeněk Matějček. Včera totiž v Praze Nadace Syner převzala ocenění v kategorii společností Zlaté srdce, které uděluje nadace Naše dítě. Soutěž podle její ředitelky Zuzany Baudyšové má upozornit na to, aby se ochrana dětských práv stala věcí veřejnou.

"Mluvila jsem s představitelkou nadace Naše dítě a dohodly jsme se na další komunikaci," řekla za Nadaci Syner Eva Syrovátková, která ocenila i kultivovanost proběhlé akce, jíž se zúčastnila.

"Naše nadace, která oslaví již šesté narozeniny se oproti jiným hodně věnuje individuálním potřebám dětí a dospělých. Je to mnohdy mravenčí práce, ale na druhou stranu to je měsíčně několik desítek tisíc korun, které rozdáme na pomůcky k rehabilitaci i k usnadnění života. Občas se setkáme s dotazy, kolik nám kdo do nadace přispěje, stále opakujeme, že většinu prostředků dostáváme od zřizovatele, tedy stavební společnosti a protože nemáme žádné zaměstnance, co dostaneme, to taky rozdáme," usmívá se Eva Syrovátková a už plánuje, koho a čím potěší v následujících dnech.

Částka, kterou nadace za svou existenci rozdělila potřebným se pohybuje kolem deseti miliónů korun. V regionu je známá nadace také v podpoře dětských domovů, pěstounských rodin, ale také domovů důchodců, respektive jejich obyvatel či různých sportovních a kulturních projektů.

URL| https://www.igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006040416